Zo’n dertig bomen rond Huis Scherpenzeel zijn in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober beklad met hakenkruizen, het whitepower-teken, het SS-teken en leuzen zoals ‘Sieg Heil’.

,,De bekladding liep van de ingang bij het Doornboomspark tot aan de noordelijke ingang aan de Burgemeester Royaardslaan. Bij de laan van het Doornboomspark naar Huis Scherpenzeel zijn alle bomen aan een zijde van het pad beklad. Bij Huis Scherpenzeel zijn ook veel bomen beklad”, aldus MariĆ«tte Jonker, die de bekladding opmerkte en de politie waarschuwde.

,,De politie is ter plaatse geweest en nog dezelfde middag heeft een medewerker van de gemeente Scherpenzeel de bomen schoongespoten en de overige bekladding geprobeerd te verwijderen.”

“De verantwoordelijken voor dit vandalisme hebben geen flauw idee wat deze uitingen behelzen. Er valt verder weinig over te zeggen, behalve dat het ronduit walgelijk is en dat we blij zijn dat het zo spoedig verwijderd is.”

Post comment

You must be logged in to post a comment.

Baby pictures gallery

Jongerenraad Scherpenzeel

De Jongerenraad Scherpenzeel behartigt de belangen van alle jongeren in Scherpenzeel. De JRS speelt in op actuele thematieken die jongeren aangaan en is adviesorgaan van het college van Burgemeester & Wethouders. De JRS brengt gevraagd en ongevraagd advies uit over zaken die jongeren aangaan binnen Scherpenzeel. De jongerenraadsleden worden, wanneer er een advies uitgebracht moet worden, verdeeld in werkgroepen. Op deze manier kan de jongerenraad op een effectieve manier werken aan het uitbrengen van een advies.

Twitter

Agenda 2014

Vergaderdata

  • 13 maart 19:30
  • 3 april 19:30
  • 24 april 19:30
  • 15 mei 19:30

Tenzij anders vermeld, vinden alle vergaderingen plaats in de villa bij het Gemeentehuis.